Woensdag 22 augustus 2018

Woensdag 22 augustus

Dagthema: Jezus is machtig

Bijbelgedeelte: Markus 4:35-41
Jezus is (al)machtig. Niets loopt hem uit de hand.

Jezus stilt de storm

En op die dag, toen het avond geworden was, zei Hij tegen hen: Laten wij overvaren naar de overkant. En zij lieten de menigte achter en namen Hem, Die al in het schip was, mee; en er waren nog andere scheepjes bij Hem. En er stak een harde stormwind op en de golven sloegen over in het schip, zodat het al volliep. En Hij lag in het achterschip te slapen op een hoofdkussen; en zij wekten Hem en zeiden tegen Hem: Meester, bekommert U Zich er niet om dat wij vergaan?

En Hij, wakker geworden bestrafte de wind en zei tegen de zee: Zwijg, wees stil! En de wind ging liggen en er kwam een grote stilte. En Hij zei tegen hen: Waarom bent u zo angstig? Hebt u dan geen geloof? En zij vreesden met grote vrees en zeiden tegen elkaar: Wie is Deze toch, dat zelfs de wind en de zee Hem gehoorzaam zijn?


Zoek het uit
Door met Jezus op te trekken en te kijken naar wat Hij doet, ontdekken de discipelen (zoeken ze uit) dat Jezus machtig is.

Boodschap voor de kinderen: De discipelen zijn bang omdat ze (nog) niet hebben uitgezocht dat Jezus zo machtig is dat zelfs de wind aan de zee Hem gehoorzamen.

Wat was het weer prachtig dag vandaag! Vandaag mocht de middengroep zeskampen, de groep groot heeft weer hard gewerkt aan hun eigen meubeltje, de mooiste kleuren kwamen voorbij!  De groep klein heeft geknutseld. Wat was de sketch spannend vandaag! Morgen is het alweer de laatste dag.. Vergeet niet dat de groepen midden en groot om 14:00 uur beginnen en de groep klein om 15:30 uur. Rond 18:30 uur begint de afsluitingsavond voor ook de ouders, opa's, oma's of wie je maar wilt dat er komt! Tot morgen!